За въпроси и поръчки: mail phone0988 860 720 оператор A1 Skypewww.animabg.com Skype гр.Шумен
animabg
Електроника и компютърни аксесоари

Вело аксесоари

Вело аксесоарите

са допълнителни продукти и елементи, които подобряват комфорта, сигурността и функционалността на велосипеда и преживяването на каране с него. Те включват широка гама от продукти, предназначени за различни видове велосипеди и стилове на каране. Ето някои от най-популярните вело аксесоари:

Шлем за каране:

Основна защита за главата на велосипедиста при падане или сблъсък.

Седалка и кормило:

Подобряват комфорта и контрола на велосипеда. Включват различни стилове и материали за съответствие на предпочитанията на карача.

Кормило и велосипедни грипове:

Предоставят по-удобен захват и контрол върху велосипеда, особено на по-дълги разстояния или в неравни терени.

Осветление:

Светлинните аксесоари като предни и задни фарове, както и светещи облекла, подобряват видимостта и безопасността на велосипедиста, особено през нощта или в условия на намаляна видимост.

Багажници и кошници:

Помагат за транспортиране на багаж, закупувки или други предмети по време на каране с велосипеда.

Компютър за велосипед:

Предлага информация като скорост, разстояние, време и други данни, които помагат на карача да проследи и подобри своите резултати.

Заключване и сигурностни аксесоари:

Кабели, вериги и ключалки, които предпазват велосипеда от кражба.

Водоустойчиви облекла и предпазни аксесоари:

Помагат на карача да остане сух и защитен от неблагоприятни атмосферни условия.

Рамки за мобилни устройства:

Позволяват на карачите да монтират телефони или GPS устройства за навигация и комуникация по време на каране.

Помпи, ремонти и инструменти за велосипеди:

Помагат за поддържане и поправка на велосипеда по време на каране. Тези са само някои от множеството вело аксесоари, които са налични на пазара. Те могат да бъдат персонализирани според нуждите и предпочитанията на велосипедиста и да допринесат за удовлетворителното преживяване на каране с велосипед. Вело компютърът, често наричан и километраж, е устройство, което се монтира на велосипеда и предоставя различна информация за прогреса на карането, като например пройдени разстояния, скорост, време, калории и други. Това е полезен аксесоар за велосипедистите, които искат да проследят своите прогреси и да анализират своите тренировки. Вело компютърът обикновено се състои от две основни части - дисплейното устройство и сензор, които се монтират на велосипеда. Сензорът се монтира на вилката или на рамката на велосипеда и измерва оборотите на колелото, докато дисплеят е поставен на кормилото и показва различните данни за карането. Някои от основните функции на вело компютъра (километража) включват:

Пройдени разстояния:

Показва общото разстояние, което е преминало велосипедистът по време на каране.

Скорост:

Показва текущата скорост на велосипедиста, както и максималната скорост, постигната по време на карането.

Време:

Предоставя информация за общото време на каране, както и различни времеви отсечки, ако са налични.

Калории:

Изчислява приблизителния брой изгорени калории по време на каране, като се вземат предвид скоростта и разстоянието.

Средна скорост:

Показва средната скорост на каране за цялото време на тренировката.

Функции за навигация:

По-сложните модели на вело компютри могат да включват и навигационни функции, като например показване на направления или маршрути.

Памет и анализ на данни:

Някои вело компютри имат възможност за записване на данни от предходни карания и анализ на тренировъчната сесия. Вело компютрите предоставят важна информация за велосипедистите, които желаят да проследят своята фитнес активност и да подобрят своите резултати. Те са полезен аксесоар както за рекреационни велосипедисти, така и за професионални състезатели. Алармата за велосипед е устройство, което се използва за защита на велосипеда от кражба и непозволено изместване. Това е важен аксесоар, особено за велосипедистите, които паркират своите велосипеди на обществени места или в райони с висок риск от кражба. Един от основните видове аларми за велосипед е устройството, което се заключва към рамката на велосипеда и предизвиква звуков сигнал, ако се опита да се премести велосипеда без да се деактивира алармата. Тези аларми обикновено имат вграден сензор за движение или вибрации и реагират, когато се усети движение или неправомерни действия. Освен този основен вид, има и други аларми за велосипеди с различни функции и характеристики, включително:

Системи с дистанционно управление:

Позволяват на собственика да активира и деактивира алармата от разстояние чрез дистанционно управление.

Аларми с GPS проследяване:

Интегрират GPS технология, която позволява на собственика да проследи местоположението на велосипеда, ако той е откраднат.

Възможност за свързване с мобилно приложение:

Някои аларми се свързват с мобилни приложения, които предоставят известия на потребителя в случай на опит за кражба и могат да предоставят допълнителни функционалности като гео-зонална аларма.

Водоустойчиви и удароустойчиви:

Алармите със здрави конструкции и защита от влага са подходящи за използване в различни условия.

Аларми с вградена светлина:

Някои модели комбинират алармата със светлина, която увеличава видимостта на велосипеда през нощта и същевременно предоставя защита срещу кражба. Алармите за велосипед предлагат важна защита на велосипеда и могат да предотвратят кражби, като допринасят за по-спокойство на собствениците на велосипеди, когато паркират своите превозни средства на обществени места или в неосветени райони.
toTop